Datum: 14.03.2013

Vložil: Claudie

Titulek: Šťavnatý jablkový koláč

Suroviny:
180 g hladké mouky
120 g cukru krupice
3 vejce
150 g čerstvého másla nebo oleje (ze základní dávky tuku je možno slevit až na polovinu! já preferuji rozpuštěné máslo nebo kvalitní slunečnicový olej)
1 prášek do pečiva
špetka skořice
5 ks středně velkých jablek
lžíce rumu
forma na pečení (klasická koláčová, dortová nebo pekáček)
plátek másla na vymazání formy
jemná strouhanka na vysypání

Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva a zamícháme. Ochutíme skořicí a osladíme. Přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo nebo olej, rum a společně s nastrouhanými jablky na struhadle s velkými slzičkami vařečkou umícháme polotuhé lité těsto. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou. Pečeme při 175 – 180 °C 40 až 45 minut. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Přidat nový příspěvek