Hlavní jídla
Belgický hovězí guláš na černém pivě
Ingredience:
Bobkový list 4 lístky
Černé pivo 330 ml
Hořčice pikantní, 4 lžíce
Hovězí zadní, falešná svíčková, nebo kližka, 800 g
Máslo 20 g
Mouka hladká 30 g
Olivový olej 2 lžíce
Panceta 100 g
Pepř 2 špetky
Petrželka zelená hladkolistá, nasekaná
Toastový chléb 2 ks
Třtinový cukr 1 lžíce
Tymián pokud možno čerstvý (3 snítky) popř. 2 lžičky...
Pikantní fazolový guláš s klobáskou
Suroviny:
Cibule 1 ks
Česnek 4 stroužky
Fazole 200 g velkých červených nebo alespoň žíhaných (suché), popř. 2 konzervy
Klobása pikantní, 250 g
Kmín mletý
Majoránka menší hrstka
Mletá paprika sladká 1-1, 5 lžíce
Mouka hladká cca 4 vrchovaté lžíce
Olej
Pepř
Rajský protlak cca 140 g
Sůl
Voda
Postup:
Fazole si namočíme přes noc. Popř....
Pečený králík s kuřetem na slanině
Ingredience:
Anglická slanina 100 g (plátky nebo vcelku)
Česnek 5 stroužků (rozmačkaný)
Kmín 3 špetky mletého
Králík 1 ks
Kuře 1 ks
Mletá paprika sladká 3 špetky
Nové koření 2 špetky
Olej
Pepř 2 špetky
Tymián 3 špetky
Voda na podlití
Pracovní postup:
Králíka a kuře dobře omyjeme a naporcujeme.
Zapneme si troubu na 200°C.
Pekáč vyložíme...
Vepřové medailonky na houbách
Suroviny:
Česnek 2 stroužky
Hřiby hrstka sušených
Majoránka 1 lžička
Mletá paprika sladká 1/2 lžičky
Mouka hladká
Olej
Pepř špetka
Sůl
Vepřové medailonky (panenka popř. libová kýta), 500 g
Voda
Postup:
Maso nakrájíme na medailonky, jemně naklepeme paličkou nebo jen klouby prstů...
Nakrájené plátky opepříme, obalíme v mouce a...
Klasický španělský ptáček
Suroviny:
4 plátky roštěné
vídeňský párek
4 malé špalíčky slaniny, + 50 g slaniny
vejce natvrdo
2 kyselé okurky
cibule
5 lžic dijonské hořčice
2 lžíce másla
0,25 l hovězího vývaru
lžíce hladké mouky
sůl a pepř
Postup:
Roštěnou omyjte, jemně naklepejte, lehce osolte a pomažte dijonskou hořčicí z jedné strany. Párek rozkrojte podélně a poté...
Zelené fazolky na smetaně
Suroviny:
350 g mražených fazolových lusků
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
špetka pepře
1 lžíce cukru
1 lžíce octa
0,5 dcl smetany
sůl
Postup:
Fazolky dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme koření, cukr, sůl, ocet a vaříme asi 10 minut.
Z másla a mouky uděláme zásmažku, přidáme k fazolím, důkladně promícháme, přidáme smetanu, povaříme...
Plněné bramborové knedlíky se špenátem
Knedlíky:
bramborové těsto (ze sáčku nebo domácí), 400g uzeného masa, stroužek česneku, majoránka, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, pepř, sůl
Připravíme si bramborové těsto.
Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejci, majoránkou, utřeným česnekem, strouhankou, opepříme, osolíme a promícháme.
Z...
Langoše
Suroviny:
Těsto:
450 g hladké mouky
30 g droždí
špetku cukru
špetku soli
200 ml mléka
2 lžíce oleje
1 vejce
rozmačkaný česnek
kečup
nastrouhaný tvrdý sýr
Postup:
Mouku dáme do mísy a vytvoříme v ní důlek. Do něj rozdrolíme droždí, které pocukrujeme, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Až kvásek vzejde, přidáme sůl, olej,...
Kuře na smetaně
Suroviny:
1 celé chlazené kuře (popř. 3 čtvrtky)
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 cibule
špetka nového koření
sůl (dle potřeby)
špetka pepře
0,5 -1 lžička mleté papriky
0,5 l smetany na vaření (12%)
cca 2 l vody
jíška (voda, mouka)
Postup:
Do hrnce vlijeme vodu, do které vložíme kuře a dáme na sporák vařit. Mezitím si...
Boloňské špagety
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
6 plátků slaniny nakrájené na nudličky
2 velké cibule nakrájené na kostičky
3 stroužky rozmačkaného česneku
2 mrkve nakrájené nadrobno
100 g celeru nakrájeného nadrobno
1kg libového mletého hovězího masa
2 velké sklenice červeného vína
2x400 g konzervy krájených rajčat
2 bobkové listy
sůl a čerstvě mletý černý...
Záznamy: 1 - 10 ze 44