Hlavní jídla

Belgický hovězí guláš na černém pivě

Ingredience: Bobkový list 4 lístky Černé pivo 330 ml Hořčice pikantní, 4 lžíce Hovězí zadní, falešná svíčková, nebo kližka, 800 g Máslo 20 g Mouka hladká 30 g Olivový olej 2 lžíce Panceta 100 g Pepř 2 špetky Petrželka zelená hladkolistá, nasekaná Toastový chléb 2 ks Třtinový cukr 1 lžíce Tymián pokud možno čerstvý (3 snítky) popř. 2 lžičky...

Pikantní fazolový guláš s klobáskou

Suroviny: Cibule 1 ks Česnek 4 stroužky Fazole 200 g velkých červených nebo alespoň žíhaných (suché), popř. 2 konzervy Klobása pikantní, 250 g Kmín mletý Majoránka menší hrstka Mletá paprika sladká 1-1, 5 lžíce Mouka hladká cca 4 vrchovaté lžíce Olej Pepř Rajský protlak cca 140 g Sůl Voda   Postup:   Fazole si namočíme přes noc. Popř....

Pečený králík s kuřetem na slanině

Ingredience: Anglická slanina 100 g (plátky nebo vcelku) Česnek 5 stroužků (rozmačkaný) Kmín 3 špetky mletého Králík 1 ks Kuře 1 ks Mletá paprika sladká 3 špetky Nové koření 2 špetky Olej Pepř 2 špetky Tymián 3 špetky Voda na podlití   Pracovní postup: Králíka a kuře dobře omyjeme a naporcujeme. Zapneme si troubu na 200°C. Pekáč vyložíme...

Vepřové medailonky na houbách

Suroviny:   Česnek 2 stroužky Hřiby hrstka sušených Majoránka 1 lžička Mletá paprika sladká 1/2 lžičky Mouka hladká Olej Pepř špetka Sůl Vepřové medailonky (panenka popř. libová kýta), 500 g Voda   Postup:   Maso nakrájíme na medailonky, jemně naklepeme paličkou nebo jen klouby prstů... Nakrájené plátky opepříme, obalíme v mouce a...

Klasický španělský ptáček

Suroviny: 4 plátky roštěné vídeňský párek 4 malé špalíčky slaniny, + 50 g slaniny vejce natvrdo 2 kyselé okurky cibule 5 lžic dijonské hořčice 2 lžíce másla 0,25 l hovězího vývaru lžíce hladké mouky sůl a pepř   Postup: Roštěnou omyjte, jemně naklepejte, lehce osolte a pomažte dijonskou hořčicí z jedné strany. Párek rozkrojte podélně a poté...

Zelené fazolky na smetaně

Suroviny: 350 g mražených fazolových lusků 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce másla špetka pepře 1 lžíce cukru 1 lžíce octa 0,5 dcl smetany sůl   Postup: Fazolky dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme koření, cukr, sůl, ocet a vaříme asi 10 minut. Z másla a mouky uděláme zásmažku, přidáme k fazolím, důkladně promícháme, přidáme smetanu, povaříme...

Plněné bramborové knedlíky se špenátem

  Knedlíky: bramborové těsto (ze sáčku nebo domácí), 400g uzeného masa, stroužek česneku, majoránka, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, pepř, sůl Připravíme si bramborové těsto. Maso rozmixujeme na hrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky, dáme do misky spolu s vejci, majoránkou, utřeným česnekem, strouhankou, opepříme, osolíme a promícháme. Z...

Langoše

Suroviny: Těsto: 450 g hladké mouky 30 g droždí špetku cukru špetku soli 200 ml mléka 2 lžíce oleje 1 vejce   rozmačkaný česnek kečup nastrouhaný tvrdý sýr   Postup: Mouku dáme do mísy a vytvoříme v ní důlek. Do něj rozdrolíme droždí, které pocukrujeme, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Až kvásek vzejde, přidáme sůl, olej,...

Kuře na smetaně

Suroviny: 1 celé chlazené kuře (popř. 3 čtvrtky) 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) 1 cibule špetka nového koření sůl (dle potřeby) špetka pepře 0,5 -1 lžička mleté papriky 0,5 l smetany na vaření (12%) cca 2 l vody jíška (voda, mouka)   Postup: Do hrnce vlijeme vodu, do které vložíme kuře a dáme na sporák vařit. Mezitím si...

Boloňské špagety

Suroviny: 2 lžíce olivového oleje 6 plátků slaniny nakrájené na nudličky 2 velké cibule nakrájené na kostičky 3 stroužky rozmačkaného česneku 2 mrkve nakrájené nadrobno 100 g celeru nakrájeného nadrobno 1kg libového mletého hovězího masa 2 velké sklenice červeného vína 2x400 g konzervy krájených rajčat 2 bobkové listy sůl a čerstvě mletý černý...

Záznamy: 1 - 10 ze 44
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Novinky

Přihlaste se k odběru novinek: